Tyto stránky obsahuji funkci hlasového asistenta, který slouží ke čtení obsahu stránky. Pokud chcete hlasového asistenta používat, stiskněte klávesu: eS -. Pokud chcete znát podrobnosti o jeho ovládání zmáčkněte klávesu: N.
Používat hlasového asistenta | Nepoužívat hlasového asistenta | Trvale deaktivovat hlasového asistenta | Nápověda hlasového asistenta
Pro uzavření této informace klikněte zde.
Na hlavní menu se dostanete klávesou: Há ----. Na doplňkové menu se dostanete klávesou: eM ---- . Pro čtení článku stiskněte: Pé ----. Pokud budete procházet jednotlivé elementy klávesou TAB, budou se Vám názvy jednotlivých odkazů předčítat. Na obsah článku se dostanete klávesou: Cé ----. Jednotlivé položky menu procházíte klávesou TAB.
Aktuálně se nacházíte na stránce:
Čekejte prosím, než se načte zvukový soubor...

Řešení veřejného prostoru a zahrady u ZŠ Turnov, 28. října (za Vesnou)

Prostor za vesnou studie

Navrhovaný nový pavilon základní školy umisťujeme do středu řešeného území tak, že tento prostor rozděluje na dvě samostatná uzavřená prostranství - prostor zahrady ZŠ 28. října a prostor určený pro veřejnost. 

V navrhovaném objektu o rozměrech 27,9 x 7,5 m je umístěna venkovní učebna pro 30 dětí, prostory pro malou expozici kamenů s dílnou pro broušení kamenů a pájení kovů, venkovní altán - přístřešek pro družinu a nezbytné sociální zázemí. Podélná osa objektu je vedena severojižním směrem a objekt tak vymezuje dva uzavřené prostory na řešeném území. Umístění objektu v této poloze zároveň umožňuje dobře vyrovnat terénní svažitost pozemku.

Přístup do nového objektu je navržen po vydlážděné cestě, která navazuje na stávající cestu vedoucí podél obvodu objektu školy. Na základě dendrologického průzkumu navrhujeme na ploše zahrady ZŠ zachovat dva stávající stromy a doplnit prostor výsadbou dvou nových stromů. Pod těmito stromy je navrženo hřiště s mlatovým povrchem a herními prvky pro děti.

Prostor určený pro veřejnost je přístupný z Havlíčkova náměstí. Osa přístupové cesty je pohledově zakončena vstupem do venkovního krytého prostoru družiny. Plocha pro veřejnost může být tak díky tomuto propojení využívána i dětmi ze školní družiny. Prostranství bude dále vybaveno lavičkami a odpadkovými koši.

Co se týče zahrady ZŠ, jsou herní prvky tematicky zaměřené na Geopark Český ráj a minerály. Eventuálně je možno použít po renovaci stávající herní prvky nacházející se na zahradě ZŠ v současné době.

Proluku při ulici 5. května navrhujeme zastavět. S přístupem na zahradu ZŠ či do veřejného prostranství není z tohoto místa uvažováno.

Vytvořeno 1.2.2021 7:37:57 | přečteno 346x | Richard Mochal
load