Tyto stránky obsahuji funkci hlasového asistenta, který slouží ke čtení obsahu stránky. Pokud chcete hlasového asistenta používat, stiskněte klávesu: eS -. Pokud chcete znát podrobnosti o jeho ovládání zmáčkněte klávesu: N.
Používat hlasového asistenta | Nepoužívat hlasového asistenta | Trvale deaktivovat hlasového asistenta | Nápověda hlasového asistenta
Pro uzavření této informace klikněte zde.
Na hlavní menu se dostanete klávesou: Há ----. Na doplňkové menu se dostanete klávesou: eM ---- . Pro čtení článku stiskněte: Pé ----. Pokud budete procházet jednotlivé elementy klávesou TAB, budou se Vám názvy jednotlivých odkazů předčítat. Na obsah článku se dostanete klávesou: Cé ----. Jednotlivé položky menu procházíte klávesou TAB.
Aktuálně se nacházíte na stránce:
Čekejte prosím, než se načte zvukový soubor...

Nové návštěvnické centrum a modernizace informačního centra v Turnově

RTIC Turnov final 2017

Prostor určený pro regionální informační centrum města Turnov  je umístěn na Náměstí Českého ráje v centru města na exponovaném místě. Jeho poloha je vzhledem k náplni informačního centra výhodná jak pro místní obyvatele, kteří využívají nabízené služby, tak pro turisty, kteří přijedou navštívit město a okolí.

Stávající prostor určený pro informační centrum je dostačující ve stávajícím rozsahu nabízených služeb. Nicméně vzhledem k modernizaci a současným nárokům jak na provoz, tak služby klientům je vhodné prostory rozšířit.

Naše řešení vychází z daných možností prostoru. Největším zásahem je propojení se stávajícími prostory restaurace. Dojde tak k možnosti rozšíření o návštěvnické centrum, které bude informovat o historii, řemeslech (kamenictví, šperkařství,...) a krásách blízkého okolí (Český ráj). V tomto zvětšeném prostoru, který bude vizuálně propojený s informačním centrem, se mohou konat i krátkodobé výstavy pomocí zavěšených posuvných systémů. Nalezneme zde i takzvanou klidovou zonu, kde si mohou dát turisté drobné občerstvení či zajít na toaletu. Celý prostor by měl být vybaven volným přístupem k wifi.  Prostor bude vybaven přenosným nábytkem na sezení (taburetky s logem RTIC) či stolky o dvou výškových úrovních.

Prostor návštěvnického centra jsme nechtěli navrhnout jako muzeum, ale jako „ochutnávku“ toho, co Turnov nabízí. Jednotlivá témata proto chceme ukázat spíše z praktického využití, než jako exponáty ve specializovaných muzeích. Horolezectví – skála a na ní ukázka kruhů, vrcholových knížek či vázání uzlů, řemesla – strom plodů místních umělců či škol, granáty – možnost vyzkoušení nalezení v rýžovišti.

Vnější fasáda byla navržena jako reakce na to, co se děje uvnitř. Skrz nové otvory, které mají být nedělené a bez polepů, by mělo být vidět, co se děje uvnitř, a zároveň tak lákat kolemjdoucí k návštěvě. Samotný vstupní prostor je určen pro letáky s aktuálními informacemi dění v Turnově. Měla by zde být i interaktivní obrazovka, ve které je možno měnit informace o městě. Stávající fasáda bude obložena cementovláknitými deskami tmavé barvy, ve kterých by měla být vyfrézovaná loga a názvy, které budou podsvíceny.

ikona souboruStudie ke stažení

V realizaci.

Předpokládaná cena: 5 433 tis. Kč s DPH

Realizace: Livington Company s.r.o., Praha 10

turistické centrum

Clipboard 3 result

Clipboard 3 result

 
Clipboard 1 result

Clipboard 1 result

 
Clipboard 2 result

Clipboard 2 result

 
Clipboard 4 result

Clipboard 4 result

 
 
Vytvořeno 14.1.2019 10:03:04 | přečteno 314x | Richard Mochal
load