Tyto stránky obsahuji funkci hlasového asistenta, který slouží ke čtení obsahu stránky. Pokud chcete hlasového asistenta používat, stiskněte klávesu: eS -. Pokud chcete znát podrobnosti o jeho ovládání zmáčkněte klávesu: N.
Používat hlasového asistenta | Nepoužívat hlasového asistenta | Trvale deaktivovat hlasového asistenta | Nápověda hlasového asistenta
Pro uzavření této informace klikněte zde.
Na hlavní menu se dostanete klávesou: Há ----. Na doplňkové menu se dostanete klávesou: eM ---- . Pro čtení článku stiskněte: Pé ----. Pokud budete procházet jednotlivé elementy klávesou TAB, budou se Vám názvy jednotlivých odkazů předčítat. Na obsah článku se dostanete klávesou: Cé ----. Jednotlivé položky menu procházíte klávesou TAB.
Aktuálně se nacházíte na stránce:
Čekejte prosím, než se načte zvukový soubor...

Nová základní škola v Turnově II

Studie proveditelnosti celkový pohled
Město začíná pociťovat nedostatek míst ve školách, především na druhém stupni a Turnov II by školu bezesporu potřeboval. Je tu velký počet obyvatel na sídlištích, místo je přirozeným dopravním uzlem. Byla zahájena komunikace s Libereckým krajem o možné výměně areálů OHŠ Turnov a případně Gymnázia Turnov za areál školy OHŠ Turnov v Alešově ulici. 

Na Setkání s obyvateli Turnova II v pondělí 21. listopadu 2022 k tématu rekonstrukce místní sportovní haly starosta města Tomáš Hocke představil také Studii proveditelnosti zkapacitnění současného areálu OHŠ Turnov v Alešově ulici. Předmětem studie jsou dva stávající objekty v areálu OHŠ Turnov včetně řešení přilehlého okolí.


Studie proveditelnosti průčelí


Stávající objekt střední školy je koncipován pro potřeby základní školy, město Turnov nyní pronajímá celé patro budovy, které slouží pro výuku ZŠ Skálova a aktivity SVČ Žlutá ponorka. S ohledem na potřeby nové školy je ve studii objekt doplněn o vyvýšený a částečně přestřešený prostor, který by měl sloužit jako důstojný vstup do školy. Dále je k objektu navržena jednopodlažní přístavba družiny, která zároveň vytváří částečně krytý prostor „mini tribuny“ ve vnitrobloku. V rámci stávajících šaten je nově navržený multifunkční prostor, kde je využito vyšší světlé výšky prostoru. Směrem ze západní strany je tento prostor prosvětlen velkoformátovým prosklením. 

Stávající schodišťový trakt je doplněn o přístavbu výtahu a předsazenou svisle členěnou fasádu. Prostor kolem výtahu je využit v přízemí jako zádveří a dalších poschodí pro rozšíření společných prostor jednotlivých poschodí. Prostor zádveří volně navazuje na novou vnitřní šikmou rampu, která umožňuje bezbariérový vstup do vyvýšeného podlaží. Veřejný prostor u hlavního vstupu je rozšířen a doplněn o venkovní mobiliář a zeleň a multifunkční hřiště. 


Studie proveditelnosti celkový pohled


Venkovní prostor ve dvoře u přístavby družiny je také rozšířen a doplněn o venkovní mobiliář a zeleň. Stávající objekt COV je řešen hlavně v rámci vnitřního uspořádání pro potřeby základní speciální školy. Navržena je drobná přístavba, která objekt doplňuje o 2 nad sebou situované třídy. Nově je pak řešena pěší spojnice podél stávajících hřišť k objektu základní školy. Současné Centrum odborného výcviku by v případě výměny areálů mělo fungovat v ulici Zborovská.


ikona souboruStudie proveditelnosti zkapacitnění areálu OHŠ Alešova, Turnov
Vytvořeno 23.11.2022 10:59:52 | přečteno 806x | marcela.jandova
load